Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Det här med att förnya garderoben är jävligt roligt, fast med tanke på det utrymme jag har i min lilla klädkammare, krävs det rensning med jämna mellanrum. Jag gjorde en första rensning nån gång tidigt i höstas, om jag inte missminner mig. Idag var det dags igen.

När kan man säga att man har mycket kläder? Jag har verkligen ingen aning. För tjugo år sen hade min bästa kompis sin klädkammare fullproppad – och jag tror att jag med rätta kan säga att hon hade mycket kläder. Min egen klädkammare är inte särskilt stor, och det finns kläder däri som jag inte använder så ofta. Så finns det andra kläder jag använder desto oftare.

Oavsett vilket; idag var det som sagt var dags att rensa ut lite gammalt. Det blev tre plastkassar som åkte ut med soporna. Jag var rätt hardcore på mig själv och behöll bara ett par byxor jag tänkt slänga (att ha när jag tvättar kläder) och en väst i spetstyg som jag kom på att jag kan använda till annat (mest som dekoration på andra kläder). Utöver det, var det väldigt mycket av mina gamla kläder som åkte ut.

Det känns bra. Hela jag håller på att omvandlas, så det gör mig ingenting att förändra sättet jag klär mig på. Eller snarare; det gör mig ingenting att göra mig av med sättet jag har klätt mig på i si och så många år. Jag blir ju äldre, jag med, och min smak förändras, märker jag. Steg för steg tar jag mig ditåt, vilket är otroligt kul. Det är en bit kvar, eftersom resan också inkluderar skor – men skorna får komma i ett senare skede.

Så nu är det sådär på riktigt dags att ta tag i syendet och fortsätta förnya garderoben. Jag behöver till exempel sy fler byxor. Jag har ju vant mig vid att ha ett visst antal byxor i repertoaren, och nu har jag slängt flera stycken (och faktiskt ska fler slängas, jag behöver bara ha nya först).

Alltså, jag har inte ord att uttrycka hur jävla nöjd jag är. För en person som mig, som ägnat åratal och därefter lika många år till, åt att ha kläder sydda av det billigaste tyg jag kunde hitta där tanken på att bära det inte fick mig att kräkas, är det så sjukt jävla asroligt att använda mönster som jag faktiskt fullkomligen älskar, och tyger jag faktiskt vill ha på mig (i stället för att låta bli att kräkas). Ni anar inte vad fullständigt jävla ascoolt det är att faktiskt känna sig mer än nöjd när man tar på sig kläderna för dagen. 

För att inte tala om hur sjukt jävla roligt det är att få komplimanger för sina kläder. Jag gjorde en synundersökning häromdagen, och det första optikern sade när jag kom in var “vilken snygg kappa du har på dig”.

Bara det, liksom. ♥