L O A D I N G
blog banner

Snart är det sommar

.. och tamejfan, varenda jävla år behöver jag nya sommarkläder. Är det inte märkligt – man tycker ju att det jag sydde upp förra året rimligen borde funka nu i år också, men varje år syr jag upp nytt igen. Främst linnen, eftersom det liksom går åt. Men i år har jag lite andra, för mig helt nya, planer för sommarkläder.

Ja, jag ska inte ljuga. Jag har köpt på mig drösvis med mönster sen förra sommaren, och i den bunten ingår det ett antal olika linnen. Tror jag har köpt fem eller sex mönster på just linnen, med diverse variationer. Jag kommer att kunna bada i antalet linnen när jag är klar. Det enda som hindrar mig från att börja sy upp dem är att jag måste tejpa och klippa ut dem i papper först – och det är ju så förbannat tråkigt. 😀

Men jag har lite andra saker jag planerar för också. Jag har ju redan berättat att jag måste anpassa min klädsel till det enkla faktum att jag måste ha kompressionsstrumpor på mig året om. Jag är fruktansvärt kinkig med vissa saker, och till dem hör längd på byxor när man har knästrumpor. Jag vägrar ha ett par byxor på mig som är såpass korta att man ser avslutet på strumpan vid knät. Jag skiter i om det låter löjligt, jag gör det bara inte. Det innebär att byxorna hamnar i ungefär water high-längd.

Jag går heller inte i linne, bara. Ska jag ha linne vill jag ha något över. Det finns två skäl till det; jag tycker inte om mina överarmar, och jag tycker inte om min mage. Alltså vill jag ha något över mina linnen. Förr har jag alltid haft ett längre linne och en kortare, kortärmad topp över – och det tänker jag i och för sig fortsätta med. Men jag har bland annat köpt mönster till någon form av tunika/klänning som slutar ungefär på mitten av låren framtill, men går en bra bit längre ned på baksidan av kroppen, och ärmarna är superkorta.

Jag köpte också ett annat mönster på en annan, öppen tunika som kortare fram och längre baktill. Jag gillar verkligen det konceptet – det är hur snyggt som helst.

Utöver det behöver jag, tror jag i alla fall, sy några fler byxor. Jag har kasserat ett antal byxor som blivit gamla och slitna, och just för ögonblicket har jag lite dålig koll på mitt sommarbestånd. Tursamt nog har jag en bra bit byxtyg, men eventuellt måste jag investera i mer – det beror lite på hur och vad jag tycker att jag behöver. Och när jag tänker efter måste jag kanske skaffa mer byxtyg, i alla fall om jag ska kunna sy minst ett par byxor som behöver stretch.

För tillfället tror jag dock att jag har hyfsat gott med tyg hemma för att kunna göra min sommargarderob något mer varierad än den brukar vara. Fast jag vill givetvis köpa hem mer ändå – det finns många osydda mönster att sy. Dessutom – jag har en rejäl mängd bomullsjersey kvar (det är rätt många meter), som kommer från Stoffochstil. Just det tyget är oerhört mjukt och mysigt att ha på sig, men det håller tyvärr inte formen särskilt länge. Det är lite sådär att jag bara behöver tänka att jag ska ta på mig ett linne eller en tröja, så har storleken expanderat två storlekar. Så jag är extremt sugen på att köpa hem en bomullstrikå i bättre kvalitet – och så har jag hittat en supergullig trikå med dödskallar på som jag skulle vilja ha.

Jag är rätt imponerad av mig själv, att jag börjat sy inför sommaren i så god tid. Normalt sett brukar jag komma på nånstans i början/mitten av juni att shit, jag behöver nya kläder. Men nu är vi i mitten av mars, och jag har redan börjat. Och så gillar jag att ha så många mönster att välja och vraka mellan.

Om man bortser från att sommaren är den årstid jag tycker som minst om, så känner jag mig relativt nöjd med hur jag tror att min garderob kommer att se ut.