Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Ända sedan i somras har jag på det stora hela varit lite off. Jag har knappt sminkat mig alls, för jag har verkligen inte haft lust. Plus att det i och med Covid-19 inte direkt har känts som att det finns skäl. Jag lever ensam med min katt och min hund, och de skiter fullständigt i om jag har färg i nyllet eller inte.

Men på nyårsafton hade jag bestämt träff med en av mina bästa vänner på stan. Min hund skulle just uppleva sitt första nyår, min daghund behövde bli trött inför kvällen, och min kompis hund – well, det gör inget om vilken hund som helst blir trött inför nyår i stan.

Så jag sminkade mig. Nöjd blev jag också.

Men årets sista dag var verkligen inte någon av mina bästa dagar. Det mest irriterande var att när jag väl stod där och färglade ansiktet, tappade jag min palett med ögonskugga upp och ner. Det är en palett från Inglot, så skuggorna sitter med magneter. Givetvis åkte min absoluta favoritskugga ur – och gick sönder i handfatet. På det där sättet att det inte är någon mening med att försöka sopa upp eländet.

Det som är extra störande med det här är naturligtvis att många av mina favoriter från Inglot – plus många jag tänkt investera i så småningom, inte finns på deras hemsida längre. Däribland just precis exakt denna, som är en mörk rödbrun som är sjukligt jävla apsnygg. Jag trivs otroligt bra i den, och nu har jag bara en halv.

Jävla piss.

Funderar på om jag ska kontakta Inglot och se om de råkar ha en eller flera av just den här (är för lat för att gå och se vad just den här skuggan heter), för när det gäller just röda skuggor är det svårt att hitta just det jag söker – och den här är verkligen ursnygg.

#nyår2020