Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Jag har precis, bara igår, fått hem mina nya glasögon. Det är några år sedan jag skaffade glasögon som vuxen, och de senaste två åren har jag gått utan. Men under något års tid har min syn försämrats märkbart, och det har dessutom blivit jobbigt att läsa. Jag har helt enkelt blivit kärring. 😀

Test av smink bakom nya glasögon - and I like it! =)

Så nu har jag mitt första par progressiva glasögon. Och shit, vilket äventyr. Snacka om billig fylla. Jag har dem på mig hela tiden, och det är så sjukt jävla märkligt. Det är ett helt nytt att se. Det är ett helt nytt sätt att hålla huvudet – om jag tyckte att yogan påverkar min hållning kommer den att bli ännu bättre nu, med glasögonen. Det är också ett nytt sätt att röra huvudet, och att följa med huvudrörelserna med ögonen.

Jag är otroligt ovan.

Så just nu ägnar jag min tid åt att titta i och utanför glasögonen, att jämföra hur saker ser ut med och utan. Jag upptäckte redan igår att om jag tittar nedåt i ungefär 45 graders vinkel och vrider på huvudet, så böljar allting, ändrar form och ser superskumt ut. Jag har också upptäckt att till exempel gatlyktorna på gatan ändrar form beroende på om jag tittar i eller utanför glasögonen. Fast det har nog mer med min astigmatism att göra än det progressiva. Men ändå. 😀

Ett av skälen till att jag valde de här bågarna är att jag är tjej, och jag vill sminka mig. Nu under Covid har det varit dåligt med just den saken, men mina förra glasögon var betydligt kraftigare och tog väldigt mycket uppmärksamhet. Smink bakom dem mer eller mindre försvann, vilket har känts väldigt tråkigt. Så den här gången valde jag ett par smala, tunna, väldigt diskreta bågar – och jag måste erkänna att jag är oerhört nöjd.

Så idag kunde jag givetvis inte låta bli. Jag sminkade mig, bara för att se hur det ser ut med de här bågarna. Och jag blev oerhört positivt överraskad. De här glasögonen tar inte alls upp lika mycket plats i ansiktet, och min make up blev således mer tydlig.

Alltså, jag gick till Specsavers den här gången, och jag har varit otroligt nöjd med hela upplevelsen. Att jag inte fungerar med linser är ju faktiskt inte deras fel. Men jag gillar verkligen den service jag fått, det bemötande jag fått, och kunde inte vara mer nöjd.