Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Jag borde egentligen inte shoppa alls. För tillfället har jag inte alls särskilt mycket pengar att röra mig med, men ibland är köpfingret väldigt, väldigt tungt – och idag har jag shoppat fast att jag inte borde. Men den glada känslan i magen är värt en hel del, särskilt när det är varmt och äckligt och ingenting annat känns kul. Plus att jag redan har allt jag behöver den här månaden.

Det är skillnad på att köpa saker man behöver och saker man vill ha. Jag var tvungen att köpa schampoo när min pension dök in på kontot för snart två veckor sen. Jag använder två märken, och det ena är bättre för mitt hår sommartid (Matrix, Moisturize) medan det andra funkar bättre höst/vinter/tidig vår. Den här gången handlade jag på Lyko, och köpte dessutom en tjock, kraftig svart kajal (den ser mer ut som en krita än en penna). Det är alldeles för varmt för att prova den ordentligt, men min tanke är att bland annat använda den som bas när jag vill ha sotiga ögon.

Det jag har köpt idag, däremot, är något jag inte direkt behöver. Jag bara villhöver det. Ögonskuggor. Från ett märke jag köpt ifrån förut, och faktiskt inte varit supernöjd. Men det är några år sedan och min förhoppning är att de förbättrat sin formula sedan dess. Om inte annat får jag överleva, för färgerna är så sjukligt snygga att jag nästan dör.

Jag gillar ju rött. Inte alla röda, men några. När det gäller make up är det rött, brunt och svart som gäller – ytterst lite rosa, och det ska vara en mycket speciell sorts rosa i så fall. Och hellre rosa på läpparna än ögonen.

Nu har jag dock byggt ihop en egen palett från MUG (Make Up Geek). Jag föredrar att göra mina egna framför att köpa färdiga, eftersom det oftast är så att jag inte använder ungefär hälften av skuggorna i en färdig palett. För mig känns det som extremt slöseri med pengar, och är inget jag har lust att ägna mig åt. För några år sedan fanns det många ställen att bygga egna paletter på, men nu verkar det vara ute. Efter en snabb genomsökning är det fortfarande möjligt på MUG, Inglot (men med extremt få skuggor att välja på – och inte en enda jag vill ha), MAC och Colourpop. Det kanske finns på fler ställen, men det här är vad jag hittade just precis nu.

Min nyköpta palett med nio olika skuggor (som ska skickas från USA) innehåller några neutrala taupe-ish, mörkt bruna, tre olika röda/rödbruna nyanser, en basnyans och en kolsvart. Jag ska visa bild på dem sedan när jag får hem dem (efter att de skickats, anlänt och jag förmodligen fått betala tull). För övrigt kan jag säga att det (utan tull/moms) gick loss på cirka 480 kr inklusive frakt.

Jag är lite fascinerad över att jag blivit så förtjust i brunt. Jag var inte alls förtjust i det från början – jag tyckte att jag såg trätorr ut när jag använde brun ögonskugga. Nu gillar jag det jättemycket, och har ganska länge velat ha ett lite större utbud än jag har. Nu kommer jag att ha åtminstone några bruna nyanser till – för att inte tala om röda/rödbruna nyanser! ♥

De paletter jag redan har är också självgjorda, och på det stora hela är jag rätt nöjd med dem – även om jag köpt på mig en drös skuggor jag i princip aldrig använder. Jag ursäktar mig med att jag inte visste bättre, eftersom jag var helt ny på det här med att färglägga nyllet då. Men den här paletten tror jag att jag kommer att kunna variera mig med en hel del.

Tja, i alla fall så långt det går att variera sig med ett begränsat antal färger. Jag tillhör inte de som använder massor med olika färger – jag vill sminka mig för att känna mig snygg, inte för att känna mig kreativ, duktig och häftig. Och det är ett ytterst fåtal färger jag känner mig bekväm och snygg i, och då får det vara så, helt enkelt.

Så trots att jag har extremt lite pengar kvar, att det är långt till nästa pension kommer, så känner jag mig ändå glad i magen. För vet ni vad? 😀 Jag har shoppat ögonskuggor! ♥