Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

För den som inte känner till det – innan jag fick sjukersättning jobbade jag som fotograf. Porträtt och bröllop till större delen, men har gjort några mindre utställningar också. Utöver det är jag en termin ifrån en fil kand i konstvetenskap med inriktning mot just fotografi – bildanalys, framför allt.

Min hund, Boyo, cirka 1½ år gammal.

Min hund Boyo som är den som fått utstå mest när det gäller att motionera kameran sedan han kom till mig. 😀

För ett gäng år sen höll jag vid några tillfällen dagskurser i fotografi. Vid några tillfällen via Medborgarskolan eller ABF, men också i egen regi. Mina kurser handlar alltid om bildspråk och uttryck snarare än hur kameran fungerar och vilka knappar man ska trycka på för att få ett visst resultat. En av mina tidigare kursdeltagare som vid det tillfället (det är nog runt tio år sen) tyckte det var superläskigt att visa sina bilder, fotobloggar sedan länge aktivt på Fotosidan.se.

Jag har länge funderat på att köra igång ett par fotokurser online, men av diverse rutiga och randiga skäl har det aldrig blivit av. Nu börjar jag dock fundera på att göra det igen, bara för att jag kan, har tid, och det vore förjävla roligt.

För tillfället har jag planer om två kurser. En praktisk fotokurs med fokus på bildseende och bildspråk. En kurs i teori/metod omkring bildanalys och varför det är så viktigt att förstå hur och varför vi tolkar fotografier som vi gör. Källkritik även när det gäller bilder är jätteviktigt idag – särskilt med tanke på att bilder är så extremt lätta att ta ur sitt sammanhang och användas i andra.

Det tar nog en stund eller två innan det här finns tillgängligt. Planen är att ha kurserna här, på den här domänen. Men jag behöver hitta en fungerande plattform att ha dem i, och dessutom få det att fungera. Plus att kursmaterialet – uppenbarligen, behöver skrivas ihop, och så behövs det dessutom illustrationer till.

Men shit, vad roligt det känns att tänka på, helt plötsligt.

Det kommer också att ge mig anledning att damma av en del konstlitteratur som står i mina bokhyllor. Har precis roat mig med att flytta en bokhylla, så jag vet precis exakt hur mycket damm som befinner sig ovanpå och bakom mina böcker. Men att damma av och läsa lite konstlitteratur igen skulle göra gott för min intellektuellt utsvultna hjärna.

Håll utkik, gott folk – jag återkommer med skvaller om hur, var, när, varför och så vidare. 🙂 Jag kan redan innan garantera att det blir både intressant, utvecklande och givande, oavsett vilken av kurserna du är intresserad av.