Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Nu har jag testat och experimenterat lite mer med mina nya ögonskuggor från Makeup Geek. De är lite annorlunda att jobba med än jag är van vid, så det kommer att krävas lite övning för att få det precis som jag vill ha det. Men efter min första känsla av svag besvikelse häromdagen, börjar det ta sig.

Här ovanför ser du en bild på min egengjorda palett. Jag är vansinnigt nöjd med den när det gäller färger. Ena sidan är så neutral som den kan bli, medan den andra sidan har lite roligare färger. Jag är en sucker för rött, och är så otroligt glad att jag lyckades hitta ett par röda nyanser jag verkligen gillar. Hot tamale är en starkt klarröd, medan Berry shady är en mer mörkt rosaröd. Bitten är en riktigt knepig färg att beskriva – riktigt mörkt rödbrunlila, kanske? Tror den kommer att matcha ett nagellack jag har i en färg som påminner om den. Och så förstås ett par olika bruna, samt en mellangrå (Clean slate) som jag personligen tycker är lite mer gråmauve-ish, och som jag har planer att experimentera med så småningom.

Den första testen jag gjorde ser ni i mitten av bilderna på mig. Där använde jag bara de ljusare nyanserna, och det blev den mest neutrala make up jag någonsin gjort på mig själv. Jag tror inte att jag kommer att göra den särskilt ofta, men jag gillar att kunna, bara ifall att jag har lust eller behov. Just den make upen behövde inte vara färgintensiv eller påfallande – ju mindre, desto bättre. Därför var det svårt att ge något särskilt intryck av hela paletten efter bara den.

Jag har ägnat de senaste dagarna åt att roa mig med den här paletten, som ni kan se. Den första färgstarka jag gjorde var dagen efter den neutrala, och det var där och då jag kände mig smått besviken. Stort fallout, samt många, många lager för att få något slags tryck och intensitet i färgerna. Det var då jag gjorde som jag brukar – eyeprimer med puder ovanpå, samt en ljus ögonskugga som bas ovanpå det. Det är så jag gör med alla mina andra ögonskuggor, och det har funkat kanonbra hittills.

Men jag insåg att jag kanske behöver en annan teknik för just MUG-skuggorna, så dagen efter testade jag med primer, puder, och sedan en tjock, svart kajal som jag suddade ut för att få lite kladdigt för ögonskuggorna att fästa i. Och tro på fan – det blev betydligt bättre. Fortfarande fallout, dock.

Med lite övning från min sida kommer det här att bli såååååå jävla asbäst. Ska jag använda ögonskuggor med endast primer (inget puder!) så kommer jag att behöva öva på det här med blending. Jag är 45 år gammal och huden på mina ögonlock är inte helt lätthanterlig. Lägg till det att jag har stora påsar på ögonlocken, så kan ni ju föreställa er hur lätt det är att få det snyggt. Det är nog tur för mig att jag gillar en lite små-trashig look. 😀

Hot tamale-skuggan, för övrigt, är exakt den röda färg jag tänkte mig när jag för några år sen fick för mig att jag skulle börja sminka mig. Jag ville ha rött och svart – och nu har jag det. Plus en massa annat, förstås. Men tänk att jag till slut hittade exakt den röda jag velat ha i flera år. Ni anar inte hur glad jag är för det.

Det torde för övrigt inte vara svårt att lista ut att jag gillar ögonskugga med tryck och intensitet och som är en stark kontrast mot resten av mitt ansikte. Jag må vara 45, men jag är långt ifrån död. 😀 Jag vill att min make up ska synas, och det är precis vad jag ser till att den gör. Så är jag också, utöver det, väldigt glad att jag valde de glasögon jag valde. De är betydligt mer neutrala än mitt förra par. I de här glasögonen försvinner inte ögonmaken på samma vis som i de andra.

Så nu är jag sjukt sugen på att köpa en till egengjord palett från Makeup Geek. Kommer nog att ta en stund innan jag tar mig råd igen, men fasiken, vad roligt det är. Om/när jag gör det, kommer det att vara fokus på mer brunt – och grönt. Grönt är långt ifrån min bästa färg, men jag skulle vilja ha brunt och grönt för dagar när jag känner mig lite extra häxig eller skogig. Jag har – givetvis, en ihopplockad palett i varukorgen. Men den får nog ligga där ett tag, för nu har jag annat jag måste prioritera först.

Fast det är ju onekligen ett bra betyg, att jag vill köpa mer därifrån. 🙂 I nuläget kan jag starkt rekommendera Makeup Geek. ♥