Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Jag har gjort yoga dagligen i cirka sex och en halv månad, och nu har jag för första gången skaffat mig en yogarelaterad skada. Det är inget allvarligt, men nog så irriterande. Jag har troligen dragit på mig en inflammation i någon muskel på undersidan av ena skinkan, som fortsätter ner på baksidan av låret.

Först trodde jag att jag kanske fått ischias, men jag tror verkligen inte att det är det. Det känns lite liknande, men ischias gör otroligt mycket mer ont och påverkar funktionen i hela kroppen mycket mer än vad det här gör. Jag kan stå och gå utan större problem, men det är lite omständigt att sitta på dass – eller sitta överhuvudtaget, men ändå inte överjävligt. Det gör ont att luta sig framåt, för det drar och sträcker i arslet och baksidan av låret.

Satt igår och letade information om det här, och det är därför jag tror att det handlar mer om en inflammation än något annat. Jag vet precis vad det är som har åstadkommit det här, och därför kommer jag att välja bort de övningarna under lång tid framöver. Dessutom kommer jag att skippa yogan helt och hållet tills det här har gett med sig. Jag skulle säkert kunna göra kanske hälften av det jag brukar göra, men jag vill helst inte orsaka mer värk och nedsättning – så jag väljer att ta det lugnt med just yogan.

Men eftersom jag ändå vill göra någonting, så får jag helt enkelt lov att fokusera på annat än att stretcha rumpa och lår. Alltså kommer jag under några dagar (så länge det behövs) att ägna mig åt armar, mage och midja i stället. Det är inte alls så jag vill ha det – jag vill ha min yoga. Men jag vill inte ha mer besvär än jag har, så yogan får vänta. Den finns tack och lov kvar när den här vad-det-nu-faktiskt-är-för-något, har gett med sig.

Jag är ändå rätt imponerad över att det tagit mig över sex månader att skaffa mig min första yogarelaterade skada. Jag har haft träningsvärk kanske två gånger under all denna tid, men aldrig ont för att jag skadat mig. Så jag tar mig friheten att vara väldigt nöjd med mig själv ändå, trots att det retar mig att det blir ett avbrott på ett ännu okänt antal dagar.

Något som däremot är roligt är att jag fick hem mina två nya bh’ar i den storlek som passar mig just nu. Jag vet inte alls vad jag har att förvänta mig – om jag kommer att landa i den här storleken, eller om jag kommer att fortsätta minska i omfång. Det vore ju givetvis väldigt roligt om jag minskar ytterligare – jag skulle känna mig vansinnigt stolt om jag så småningom kommer i storlek 80D/E i bh.

Men det återstår att se. Just nu är jag nöjd över att kunna ha storlek 85D. Bara det är något jag för ett halvår sen inte skulle ha trott varit möjligt. Jag kommer att vara nöjd om jag stannar i den här storleken – tro inget annat. Fast som sagt var – det vore roligt att minska ytterligare.

Och det får vara ett avslut på inlägget som började med en yogarelaterad skada och slutade med allt positivt i stället. 😀

Sug på den, ni!