Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Jag har ju för tusan helt glömt att berätta om mitt nya projekt. De senaste femton åren eller så har jag, på grund av min bipolära diagnos, haft extremt svårt att slutföra projekt jag påbörjat. Därför är jag lite extra nöjd med att faktiskt ha kommit en bit på vägen i mitt projekt om narcissism. Jag är nämligen uppväxt med en narcissistisk förälder, och har nått stadiet av tillfrisknad där jag känner att det är värt att dela med sig.

Min mamma var en så kallad dold (covert) narcissist – en person ser sig själv som perfekt (som vilken narcissist som helst), men som också ser sig själv som ett ständigt offer, som är fullständigt oförmögen att ta ansvar för sina egna handlingar, som skyller allting på alla andra, där självrättfärdigheten svämmar över i överflöd – och på det stora hela är en fullständigt omöjlig människa att ha en relation till och med.

Att växa upp med en sån person i sin närhet är alldeles otroligt påfrestande. Särskilt om man inte har någon annan vuxen omkring sig som förstår vad det handlar om och kan balansera upp det trauma som orsakas av narcissisten. Min pappa gjorde sitt bästa, men han förstod inte vad som låg bakom mammas märkliga beteende, och därför valde han inte riktigt rätt sätt att kompensera på.

Alldeles oavsett vilket – jag har ägnat hela mitt liv åt att på olika sätt läka, tillfriskna från medberoendet, och bli hel som människa. På senaste tiden har jag fått en hel del insikter – bland annat med hjälp av yogan, faktiskt, och det är detta som ligger bakom mitt nya projekt.

En Youtubekanal.

Jag ska starta en Youtubekanal där innehållet kommer att handla om just tillfrisknandet från en uppväxt med en, i mitt fall, dold narcissist till mamma. Jag vill ha ett positivt fokus just på tillfrisknande, snarare än “det är så synd om mig för jag hade en narcissist till mamma”. Det gynnar nämligen ingen, och jag vill gärna att det här ska kunna vara till nytta för fler än mig själv.

Själva kanalen finns redan, men den är än så länge tom på innehåll (förutom en kort introvideo). Däremot är den tillhörande bloggen redan igång, och där pumpar jag för tillfället ut inlägg om diverse grejer. Den drar än så länge fler läsare än jag hade trott, så jag hoppas att det allt eftersom kommer fler och fler. Jag delar den i både svenska och engelska grupper på Facebook, samt på Twitter. Det är de sociala medier jag känner mig bekväm med att använda.

Och ja, just. Allting sker och kommer att fortsätta ske på engelska. Det finns många, många fler än jag i världen som växt upp med en, eller i värsta fall, två narcissistiska föräldrar. Alla pratar uppenbarligen inte svenska.

Mina projekt brukar oftast vara avgränsade och ha en bortre tidsgräns, men det här projektet känner jag kommer att pågå under lång, lång tid. Jag tror inte det kommer att vara skitroligt, alltid, men däremot tror jag att det kommer att vara viktigt och värt att lägga ner tid på. Dessutom ser jag det som en enormt stor del i min egen tillfrisknad, och det är för min del enbart positivt.

Det finns jättemånga saker att säga om det här, som till exempel att min mamma är död sen tjugo år tillbaka – men allt sådant kommer att sägas på bloggen. Vill du redan nu börja prenumerera på Youtubekanalen går ju det jättebra också, såklart. Den kickar igång med veckovis uppladdningar i januari 2022.

Jag blir skitglad om du vill hjälpa till att sprida både bloggen och Youtubekanalen. De får gärna delas både till höger och vänster så att så många som möjligt får möjlighet att ta del av det.

Stort tack på förhand. ♥