Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Snart är det dags. 2021 blir 2022. Lika märkligt är det varje gång det blir ett nytt år. För mig som sitter utan familj är hela perioden runt jul och nyår rätt trist. Jag tycker i och för sig att julen är klart överskattad och överexploaterad och alldeles för kommersiell för sitt eget bästa. Nyårsafton är också rätt överskattad – egentligen är det ju ingenting som händer.

Allt det till trots – även om jag inte avger nyårslöften per se, så brukar det ändå finnas saker jag vill ta med mig till nästa år.

Jag måste erkänna att 2021 visade sig vara betydligt bättre än något år har varit på väldigt länge. Inte för världen i stort, kanske, med tanke på Covid19 och så vidare, men för mig personligen. Inte på alla plan – min ekonomi har varit under all kritik, men på ett personligt plan har mitt år varit bättre än något år varit på länge.

Det finns många saker jag inte skriver om på just den här bloggen – min psykiska (o)hälsa är en av dem. Det jag kan säga lite kortfattat är att det finns orsaker till denna ohälsa, och konsekvenserna av dessa orsaker är möjliga att påverka. Sedan sommaren redan 2020 har jag kunnat påverka min psykiska ohälsa i väldigt hög grad, vilket givetvis har gett mig enormt mycket på ett personligt och privat plan. Yogan har en del i detta, liksom en hel del annat, framför allt sådant som har en andlig ton.

Så inför 2022 är min plan att fortsätta jobba på att må, fungera och bli en bättre människa än jag varit i år. Jag hyser inte jättestora förhoppningar om att Covid tänker gå någon annanstans, så isoleringen kommer väl att fortgå. Den enda fördelen med det är ju navelskåderiet och de vinster jag får genom det.

Jag kommer att ägna mig åt att jobba med min egen medvetenhet och närvaro, liksom förmågan att hitta en riktning och styra mig och mitt liv i den riktningen. Det här är saker som inte kommer naturligt för mig, så det ska bli spännande att se hur långt jag kan komma med det.

Sen tänker jag såklart fortsätta mitt bloggande. Det är ju valår, så jag kanske ska sätta igång med att lista ut vad tusan jag ska rösta på den här gången. Det är långt ifrån givet, trots att jag är socialliberal i mina politiska åsikter. Men jag får återkomma till det allt eftersom – det här är trots allt bara en kortare reflektion över året som gått och året som kommer.

Men alltså, min personliga utveckling kommer även fortsättningsvis att vara mitt viktigaste fokus. Det är ju en av fördelarna med att leva på sjukersättning – man har verkligen all tid i världen att lägga på just det. Och det tänker jag också göra, för jag vill verkligen vara den bästa versionen möjlig av mig själv. Dessutom har jag bestämt mig för att jag ska hinna bli rätt gammal innan jag dör, och då lär jag ägna lite tid åt kroppen också (yoga FTW!).

Något annat som känns viktigt är att bygga relationer. Dels vill jag förstärka de (få men bra) relationer jag har, dels vill jag gärna skaffa mig nya. Det här är inte heller något som kommer naturligt för mig, så det är något jag kommer att få jobba för att uppnå. Men jag vill ha nära, starka och kärleksfulla (inte nödvändigtvis kärleksrelationer, dock) relationer med bra människor där båda parter får den andra att må bra.

Så på det stora hela; min hälsa känns överlag väldigt viktig. Både min mentala, känslomässiga, intellektuella, andliga och fysiska hälsa. Alla delar, liksom. Så att lägga tid och energi på detta under 2022 känns som givet.

Vad har du för planer för ditt år? 🙂