Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Nytt år, nya möjligheter. Det har inte gått ett år med yoga än, men om nästan två månader så har jag gjort ett helt år med yoga. Inte dagligen, sedan ett flertal månader tillbaka – men nästan. Något jag har varit sugen på rätt länge, är någon slags hjälpmedel för att skapa nya yogapass. Nu har jag köpt ett sådant hjälpmedel.

PlayPausBe yoga deck

Jag minns inte riktigt hur jag hittade det här, men – jag hittade något som heter PlayPausBe. Det är en kortlek, men ingen vanlig sådan. Den innehåller ett antal yogaasanas (positioner) som är uppdelade i olika grupper (tänk; uppvärmning, ståendes, sittandes, liggandes osv), och har ett väldigt smart system på baksidan där man klart och tydligt ser vad just den här positionen är bra  för (ryggrad, styrka, matsmältning osv). Jag har varit nyfiken på det här rätt länge, men har på grund av diverse orsaker inte haft råd att köpa (trots att det inte är skitdyrt).

Men där någonstans runt jul tänkte jag att det är nu eller aldrig – och så tog jag mig råd med en julklapp åt mig själv.

Fick hem den idag. Jag beställde två varianter – dels den grundläggande kortleken, men också en tilläggslek med kort som innebär att man gör repetitioner, en vinyasa (kontinuerlig rörelse genom flera asanas) – och så finns några asanas med här också, ifall att man vill göra dem flera gånger men inte som repetition.

Har börjat titta igenom allt det här, och gjort ett första utkast till nytt pass. I ärlighetens namn ser det ut ungefär som det jag gjort under en längre tid, med några variationer och något enstaka tillägg – bara i lite annorlunda ordning. Men jag har ju vissa saker som känns extra viktiga, och då blir det lätt så. I alla fall för mig.

På det stora hela är jag väldigt imponerad av de här kortlekarna. De är snygga, kvaliteten på dem är väldigt bra, och det märks att skaparna har lagt ner tid och energi på att få till det bra. Jag tror att jag kommer att ha stor nytta av det här, men jag tror också att jag så småningom kommer att växa ur dem. Men det återstår att se – det är bara något jag tror just för tillfället. 😀

Det jag saknar är flera asanas. Det finns rätt många, men ett antal av dem är än så länge alldeles för avancerade för mig. Det finns vissa saker jag är osäker på om jag någonsin kommer att klara, mest för att jag är livrädd för att stå upp och ner och dessutom har rätt dålig balans. Men ett par, tre stycken av de asanas jag gör idag finns inte med här, och jag hade gärna velat ha dem med. Fast jag tänker att jag får väl göra mig några egna kort med dem, om det nu känns så viktigt. 😀

Det ska bli otroligt intressant att se hur det här blir. Min plan är att i stället för att göra samma pass under flera månader tills jag tröttnar, ha vissa återkommande asanas, men göra ett pass att använda en vecka i sträck. Det gör att det blir lite mer variation än det är nu, men ändå att jag kan fortsätta fokusera på de områden jag tycker är viktiga just nu.

För mig som är visuell är det kanonbra att ha något framför mig att titta på. Jag tvivlar på att jag kommer att lägga ut korten när jag gör själva yogan. Trots allt har jag både en katt och en hund som säkert skulle tycka att det vore skitkul att spela hockey med dem, och då är det ju liksom poänglöst. Förutom, förstås, att det blir lite extra motion att kräla runt på golvet och leta efter utspridda kort. Ett stort #facepalm på den. Men; att kunna visualisera ett helt pass och att skapa mig en bild vad jag vill åstadkomma på det här viset känns – kanon, faktiskt.

Jag måste erkänna att jag känner mig extremt nöjd med att yoga har blivit såpass viktigt för mig att jag är villig att lägga ut pengar på det. Att gå en kurs i yoga är uteslutet – dels för att det är rätt dyrt, men också för att jag inte vill göra min yoga i grupp. Men att investera i hjälpmedel – och så småningom även böcker, känns asbra. ♥