Självporträtt

 

Jag gillar att fundera över saker. Jag gillar också att ifrågasätta saker – ibland bara för sakens skull.

 

Jag nördar in mig på en del saker. Annat är jag extremt ointresserad av.

 

Klimakterietant har jag blivit också, trots min än så länge, i sammanhanget, ringa ålder.

 

På den här bloggen kan du läsa det mesta som ryms i min tankevärld. Från samhällskritik till skönhet 40+ till pinsamma historier till…

 

Välkommen! 🙂

Translation

Efter över ett år med yoga har min kropp förändrats en hel del. Vid ett par tillfällen har jag rensat ur min garderob och gjort mig av med en hel del gamla kläder som blivit för stora. Jag har sytt lite nytt, men inte jättemycket. Fast det börjar bli dags – för hela garderoben.

När man går hemma såsom jag gör känns det ju ibland som att kläderna man har på sig inte spelar skitstor roll. Det är ju inte särskilt många som faktiskt ser dem. Särskilt inte när det börjar bli kallt och man har jacka på sig.

Men det gör inte behovet mindre, och eftersom jag är lite kinkig med vad jag har på mig är det viktigt för mig att trivas i mina kläder.

Tursamt nog har jag haft möjlighet att köpa på mig lite tyg, vilket behövs eftersom jag sydde slut på alla mina bastyger förra sommaren. Just nu ägnar jag mig åt att bitvis köpa på mig tyg som jag kommer att behöva framöver. Till exempel har jag såhär mitt i sommaren när det känns som minst aktuellt, köpt på mig tyg till två jackor – en höst-/vårjacka och en vinterjacka. Att köpa ulltyg när det är 30 grader varmt inomhus kändes lite smålöjligt, men jag kommer att tacka mig själv när vintern är på intågande.

Det känns lite småtrist att göra sig av med kläder som jag har tyckt om och trivs i under flera år. Men jag har åtminstone en jacka jag tror att jag kan använda tyget av och sy något annat av – om jag har tur. Vi får se vad det blir. Men flertalet kommer att åka rätt ner i en kasse och slängas.

Medan jag å ena sidan är extremt nöjd med att behöva sy upp nya kläder som faktiskt sitter bra på mig, blir det dyrt. Inte för att det egentligen gör något – att sy är ju en hobby, och jag gillar att ha kläder jag trivs i. Men ändå.

Det kommer att bli intressant att se hur kroppen har förändrats under sommaren. Sommaren är för övrigt min sämsta årstid – jag mår extremt dåligt av värme, min kropp sväller upp som en ballong (svag underdrift, men det känns så) och jag trivs inte alls. Men jag gör min yoga ändå, och misstänker att mina mått kommer att ha förändrats lagom tills det börjar bli dags att klä sig vettigt igen.

Det som känns viktigast att sy just nu är byxor och jackor. Jag har inte sytt ett par nya byxor sedan jag började med yogan – men jag har sytt in de jag har ett flertal gånger. Fast det börjar bli dags att sy nya som faktiskt sitter bra, och inte bara uppe. Åh, och jag behöver sy lite nya halvtjocka tröjor också, att ha över tunna tröjor och under vinterjackan.

Det här är tyger jag köpt på senaste (från tyg.se)

Jag behöver fortfarande investera i vettiga byxtyger. Jag har en del hemma, men ett av dem ska bli ett par sommarbyxor – till nästa sommar. Eller, det var i alla fall tanken när jag köpte det. Jag har denim till ett par byxor, men i ärlighetens namn är jeanstyg inte min största favorit. Har rätt mycket av ett polyestertyg som är tänkt till byxor, men det är inte heller min största favorit. Så jag behöver leta runt för att försöka hitta något vettigt jag gillar och kommer att trivas i – och som passar de mönster jag vill använda mig av.

Det skall erkännas att jag har väldigt kul när jag planerar min garderob. Klädsömnad åt mig själv är en av mina största hobbys, och det är verkligen skitroligt att fundera och planera kläder. Särskilt när kroppen förändras och kläder hänger annorlunda än jag är van vid.

Jag vet att jag tjatar om det här, men att börja med yoga är en av de bästa saker jag någonsin har gjort för mig själv, i hela mitt liv. Det har gett, och ger mig så otroligt mycket. Inte bara en bättre fungerande och starkare kropp, men också så oerhört mycket i självkännedom, självacceptans och drösvis med mera positivt. Det finns bara bra effekter av att ägna sig åt yoga. ♥